Boerderij

In 1991 is de Familie Faassen vanuit de omgeving Nijmegen verhuisd naar Klooster-Lidlum (nabij Franeker, onderdeel van de gemeente Waadhoeke) om verder te kunnen boeren op het huidige melkveebedrijf “Kloosterhoeve”.
De naam Kloosterhoeve komt van het belangrijke klooster, dat vroeger tegenover ons melkveebedrijf stond en veel voor de omgeving heeft betekend.

Op ons moderne melkveebedrijf melken we 180 koeien van het ras Holstein-Friesian en Montbéliarde. Ook hebben we 100 stuks jongvee. Dit zijn kalfjes en koeien tot de leeftijd van 2 jaar.
Vanaf 2001 zijn we gaan inkruisen met het ras Montbéliarde om sterke en gezondere koeien te krijgen. Montbéliarde koeien komen van oorsprong uit de bergen in Frankrijk. Deze koeien hebben sterke benen, goede spieren en zijn niet vaak ziek.

We hebben zelfs al een paar koeien die 100.000kg melk hebben gegeven! De eerste was Mina en zij staat samen met Bart en zijn ouders op de foto. Samen met zijn ouders, Antoon en Jannie Faassen, verzorgt Bart het melkvee. Dit doen ze in een samenwerkingsverband, genaamd V.O.F Faassen.


 
In totaal hebben we 85 hectare grond, welke bestaat uit:
  • Gras: 45 hectare
  • Mais: 15 hectare
  • Weidebeheer: 25 hectare
Weidebeheer is grasland wat halverwege de zomer voor het eerst gemaaid wordt. Dit geeft de weidevogels de mogelijkheid om hun eieren in alle rust uit te broeden. Deze vorm van agrarisch natuurbeheer, ook wel weidevogelbescherming genoemd, zorgt voor een grotere diversiteit aan weidevogels in de provincie Friesland.

Daarnaast hebben we nog wat alpaca's, geiten, onze hond Hugo, kippen, konijnen, een varken en af een toe een verdwaald paard.